Održavanje kosilice Honda

Originalni rezervni dijelovi koštaju vas manje!

Kosilice Honda na glasu su kao gotovo neuništive. Ako se tijekom uporabe pridržavate osnovnih pravila održavanja i upotrebljavate originalne dijelove, desetljećima će raditi besprijekorno. Isto vrijedi i za čistače snijega Honda, Hondine kopačice, pumpe za vodu, agregate… U čemu je tajna Hondine dugovječnosti?

Životni vijek 25 godina
Honda ima 70-godišnju tradiciju inovacija, testiranja i usavršavanja. Zato su kosilice Honda i ostali strojevi za kućnu i profesionalnu uporabu u samom vrhu po kvaliteti i robusnosti. Pokreću ih iznimno pouzdani 4-taktni motori Honda, koji su posebno poglavlje u svojoj kategoriji, a u svoje ih strojeve ugrađuju i drugi brendovi, posebice u svoje linije premium. Jer Honda svim sastavnim dijelovima posvećuje jednaku pozornost kao i motorima, zbog čega jedina može jamčiti životni vijek od 25 godina. Samo 100 % Honda prava je Honda.

Na prvi pogled neoriginalni rezervni dijelovi često su jednaki ili barem vrlo slični originalnim. Ali njihova izrada i upotrijebljen materijali daleko su od jednakoga.

Zlatno pravilo broj jedan: neka vaša Honda bude 100 % Honda!
Kako bi vaša kosilica Honda desetljećima radila besprijekorno, redovito je održavajte i uvijek upotrebljavajte samo Honda originalne dijelove. Ugradnja neoriginalnih dijelova može oštetiti vašu kosilicu i skratiti joj vijek trajanja. Ušteda novca s neoriginalnim dijelovima dugoročno vas može skupo stajati.

Zašto odabrati originalne dijelove?
Na prvi pogled neoriginalni rezervni dijelovi često su jednaki ili barem vrlo slični originalnim. Ali njihova izrada i upotrijebljen materijali daleko su od jednakoga. Ako su neoriginalni dijelovi mnogo jeftiniji od originalnih, za to postoje dobri razlozi. Uglavnom nisu izrađeni od odgovarajućih materijala i ne zadovoljavaju visoke Hondine standarde. Mogu ugroziti rad ključnih funkcija, uzrokovati kvarove i posljedično skupe popravke.

Zlatno pravilo broj dva: Redovito provjeravajte ulje!
Uporaba kosilice Honda s premalo motornog ulja može znatno oštetiti motor. Stoga prije uporabe uvijek provjerite razinu ulja i prema potrebi ga dopunite. Ulje promijenite prema uputama koje su priložene svakoj kosilici ili drugom uređaju Honda. Uvijek upotrebljavajte originalno motorno ulje HONDA za 4-taktne motore koje zadovoljava SAE kategoriju 10W30. Uporaba ulja koje ne odgovara toj specifikaciji skratit će životni vijek motora.

Kad na Honda servis?
Ako se pridržavate uputa koje ste dobili uz svoju kosilicu Honda (naravno isto vrijedi i za kopačice, agregate, čistače snijega itd.), osnovne radove održavanja možete obaviti sami. Originalnim uljem i originalnim dijelovima opskrbite se kod najbližeg prodavača. A nakon približno 100 do 150 sati rada preporučuje se da svoju Hondu odvezete na servis i možete biti sigurni da će vam rad s njom još dugo biti užitak.

Pronađite najbližeg zastupnika i ovlašteni servis za Honda Power Equipment ovdje.

Honda Power Equipment

Official Honda Power Equipment Croatia