Honda baterijska kosilica HRG466XB

Na lageru
Cijena sa PDV-om
943,00 € 849,00 € (-10%)
Marka: Honda
Šifra artikla: HRG466XBSEEA
Kategorije: Baterijski program

Podijelite s drugima:     

Kraljevski razred u bežičnom konceptu

Li-ionska baterija s dugim vijekom trajanja

Zaštita od pregrijavanja motora

Otporna na kišu

Izuzetno tih rad bez vibracija

Jednostavna upotreba

HRG466 je s opremom, snagom i kompaktnim dimenzijama najprodavanija Honda kosilica na tržištu. Sada dolazi i u verziji sa baterijskim napajanjem. Snažan elektromotor i originalni Honda Optiflow sistem mogu obraditi čak i zapuštenu ili vlažnu travu. Da, stepen zaštite elektromotora od vode je IP54 i omogućava rad kosilice čak i u nepovoljnim vremenskim uvjetima. Kontrole su ergonomske i jasno raspoređene, što dodatno povećava jednostavnost upravljanja i rukovanja, što je bez premca u svojoj klasi. Pogon obezbjeđuje profesionalni 36V bez četkasti elektromotor, smješten u aluminijsko kućište i industrijske kuglične ležajeve. Ima snagu od 1,8 kW i obrtni moment od 6,0 Nm, električni motor je jedan od najmoćnijih baterijskih pogona na tržištu i lako nadmašuje konkurentske električne motore.

Motor je termalno izbalansiran i ne zahtijeva dodatno hlađenje ventilatorom, što ga čini izuzetno tihim i efikasnim. Višepolna konstrukcija rotora osigurava konstantan i stabilan rad motora kako u neopterećenom stanju, tako i pod opterećenjem. To znači da su efikasnost i kvaliteta košnje i sakupljanja potpuno uravnoteženi, bez obzira na gustoću i visinu trave. “Rezervoar za gorivo” za ovaj motor je baterija od 36V u tri različite kapacitete; 4 Ah, 6 Ah ili 9 Ah, koji se uglavnom koriste od strane profesionalnih korisnika. Dizajn Li-Ion baterija osiguruje dug životni vijek, a 36V napona je potpuno optimalan za maksimalne performanse i sposobnost maksimalne prijenosa snage elektromotoru. Sa potpuno napunjenom baterijom od 6 Ah, kosilica može pokositi do 500 m2. Honda punjač puni bateriju od 4 Ah za 35 minuta, bateriju od 6 Ah za 55 minuta i bateriju od 9 Ah za 77 minuta. Visinu košenja trave možete lako podešavati pomoću velike ručke, posebno na svakoj osovini. Kosilicu možete koristiti u tri režima; košenje sa sakupljanjem, košenje bez sakupljanja i mulčenje. Patentirani Honda CLIP DIRECTOR™ sistem omogućava operateru da kosilicu prebaci iz režima košenja u mulčer i obrnuto za samo jednu sekundu. Ova kosilica je opremljena svim sigurnosnim funkcijama, uključujući sigurnosnu kočnicu za okretanje noža, koja zaustavlja okretanje noža odmah nakon isključenja motora. Robustan i čvrst dizajn šasije pouzdano prenosi ogromnu snagu motora na rotirajući nož i također maksimalno apsorbira vibracije, koje se više ne prenose na upravljačku dršku kosilice. Rad postaje prijatniji. Ova Honda je dizajnirana za korisnike koji postavljaju visoke zahtjeve za tihu košnju bez emisija. Korištenjem baterije od 9 Ah, kosilica može pokriti površinu do 700 m2.

Fleksibilnost proizvoda ogleda se u mogućnosti zamjene i upotrebe baterija iz kosilice i drugih Honda proizvoda. Pametni brzi punjač pouzdano i brzo puni baterije kako biste mogli nastaviti sa radom.

Ovo je Honda IZY akumulatorska kosilica. Sigurna, snažna, pouzdana, tiha, ekonomična i jednostavna za korištenje.

Lastnosti izdelka

Širina košnje 46 cm
Materijal Čelik
Mjenjač Select drive, višestupanjski
Brzina 0-1,3 m/s
Visina rezanja 6 položaja (20mm-74mm)
Kapacitet košare 50 l
Buka 92 dB(A)
Težina bez baterije 27 kg
Dimenzije (DxVxŠ) 1430mm x 497 mm x 980 mm

Poišči prodajalca

Dobro je znati
Podobni izdelki

Honda Power Equipment

Official Honda Power Equipment Croatia